הרצאות וטעימות |
היסטוריה, הלכה, פולקלור וסיפורי סבתא מהמטבח היהודי המזרח-אירופאי, בליווי טעימות הקשורות לתוכן ההרצאה, בגרסה אותנטית משובחת.
ההרצאות מתאימות לאירועים ציבוריים ופרטיים.
הגשת האוכל אינה דורשת היערכות מיוחדת. |
הרצאות לבחירה |
קרעפלאך וצ'ולנט: מסורת ומשבר. גלגולו של המטבח היהודי המזרח אירופאי
מה קרה לאוכל היהודי כש"עשה עלייה" מארצות הקור לארץ השמש והתפוזים?
על השאלה הזאת ועל רבות אחרות ננסה לענות בשיחה עשירה בסיפורים, הדגמות וטעימות.
|
יידישע פסטה, צ'ולנט, קוגל, הרינג וקרטושק'ס – מעשה בחמישה מאכלים
גלגולם ההיסטורי של המאכלים שכולנו אוהבים, והשתקפותם בספרות יידיש ובספרות ההלכה. כל המידע הזה מתובל בסיפורי סבתא (בובע מייסעס) ובטעימות ממגוון מאכלים |
"שניצל וינאי אורגינל עם כל התוספות – חומוס עמבה חמוצים"
האם יש מטבח ישראלי?
מה ספג המטבח הישראלי ממטבחי מרוקו ופולניה, הונגריה וכורדיסטאן?
מה המקום של המטבח הפלסטיני המקומי בכור ההיתוך?
איך השפיעה האידיאולוגיה הציונית על הטעם הישראלי? |
|
|