bebka crepalah ering soup shmil_logo

 

סדנאות מעשיות
אם בא לכם לצאת מהשגרה, ללמוד, להתנסות, לפתוח את הראש ואת החייך ולבשל?
הגעתם למקום הנכון!  נוכל לבלות יחד במגוון רחב של סדנאות בישול, בנושאים שונים ומגוונים.
את הסדנאות ניתן לקיים אצלי בירושלים, או אצלכם בבית. בסוף כל סדנא אנחנו "פותחים שולחן" וגם כמה בקבוקים של יין טוב וחוגגים את מעשה ידינו...

דוגמאות לסדנאות:

"כל אחד והחמין שלו" (בימי חמישי)
בסדנא זו נתוודע לרזי החמין , לגלגוליו ולטעמיו השונים ונתנסה בהכנתו.
כל משתתף מתבקש להגיע עם סיר החמין הכבד והריק שלו מהבית. בתום הסדנא תוכלו לצאת עם סיר מלא בחמין, רק להכניס לתנור לילה לפני ולהגיש למחרת בבוקר ...

סדנת דגים
בסדנא זו נלמד כיצד לבחור דגים ואיך לזהות מתי זה טרי. נלמד גם מה מכינים מאילו דגים ונתרגל טכניקות שונות לבישול דגים.

יידישע פסטה
בסדנא זו נלמד להכין קרעפלאך, קלסקאלאך (יידישע ניוקי) , וארעניקעס, ושפצלי וכן רטבים . ננסה להבין מה סוד קסמה של הפסטה היהודית המעוררת בנו געגועים קולינאריים עזים?

דגים, לא משנה מאיזו עדה...
מהגעפילטעפיש ועד לחריימה, דרך קציצות הדגים, מסע קולינארי בין הצורות השונות להכנת הדגים לשבת שאנו כל כך אוהבים.

כבד קצוץ
נלמד איך להכין כבד קצוץ מסורתי אמיתי, כיצד מטפלים בכבד, כיצד מכינים שומן אווז ("שמאלץ") ו"גריבענעס" והטיפול ב"אייאלאך" (ביצים לא מוטלות). נכיר את הוורסיה הקצוצה ואת הוורסיה הפחות קצוצה.

 
 

 

 

דף הבית
אודות שמיל
סדנאות מעשיות
סיורים קולינרים
הרצאות וטעימות
שמיל מבשל בשבילך
כתבו עלי
 

facebookyoutube